children

Gezinshuis de Deining

De Deining

In 2012 heeft Corien van Nieuwenhuizen samen met haar kinderen de derde gezinswoing van 's Heerenloo in Ermelo betrokken.

Zij heeft jarenlange ervaring binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en is een ervaren pleegouder. Vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op een warme, stabiele en zo normaal als mogelijke omgeving wil zij hier kinderen een thuis bieden waar ze zich verder kunnen ontwikkelen en tot hun recht komen. Niet om de ouders te vervangen maar om een veilige thuisbasis te bieden waar ook de biologische familie van de kinderen, voor zover dit mogelijk is, zich wekom voelt.

Het gezinshuis biedt een woonplek voor in totaal vier kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Op dit moment wonen er drie kinderen. Alle kinderen hebben eigen slaapkamer en om het huis ligt een grote tuin waarin zij veilig kunnen spelen.

De naam van het gezinshuis is symbolisch voor wat zij wil bieden. Het woordenboek zegt het volgende over deining; elders opgewekte golven voorkomend in een gebied met weinig of geen wind. Zo ook het leven van de kinderen waarvoor we mogen zorgen. Door omstandigheden waar wij geen grip of invloed op hebben (elders opgewekte golven) zijn ze bij ons komen wonen. Deining geeft beweging aan, soms onrust, maar het kan ook heerlijk rustgevend zijn even elders mee te mogen deinen. Voor zolang als dit nodig is.